Masaža

Smatra se najstarijim oblikom liječenja, a prvi podaci o tome se pojavljuju otprilike 3000god. Pr. Kr., a provodili su je Kinezi i Indusi. U staroj Kini masaža se razvijala usporedno s razvojem medicine koja je uz lijekove i trave primjenjivala i akupunkturu. Egipćani, Asirci, stari Grci i Rimljani su također primjenjivali masažu kao metodu liječenja.

 

PONUDA

  1. Sportsko-medicinska masaža

  2. Aromaterapijska masaža

  3. Cros friction i funkcionalna masaža

 

Sportsko-medicinska masaža

Masaža višestuko pozitivno djeluje na psihofizičko stanje čovjeka. Spada u najstariju skupinu sredstava koja služe za uklanjanje umora, podizanje radne sposobnosti, a u sportu podizanjem radne sposobnosti postižemo i bolje rezultate, neposredno nakon većeg napora masaža pomaže bržem oporavku mišića i općoj pokretljivosti. Također pozitivno utječe na raspoloženje, smanjuje napetost, a samim time i bolove, smanjuje osjećaj anksioznosti i nervozu te uklanja glavobolje i nesanicu. Masaža otklanja umor puno brže nego pasivan odmor ili ležanje. Više o masaži u rubrici "Edukativni kutak".

Aromaterapijska masaža

Aromaterapijska masaža kao dio aromaterapije je tehnika masaže koja kombinira terapeutske tehnike klasične masaže sa eteričnim uljima kako bi se obavio pozitivan učinak na brojne tegobe. Osim što nanošenje određenih eteričnih ulja djeluje na fizički problem i tegobu, ona ujedno djeluje i na psihičkoj razini. Da bi aroma masaža bila učikovita koriste se kvalitetna nerafinirana hladno tiještena biljna ulja i eterična ulja deklarirana za dermalnu primjenu. Više o aromaterapijskoj masaži u rubrici "Edukativni kutak".

Cros friction i funkcionalna masaža

Cross friction je tehnika masaže koja pomaže u liječenju ozljeda i bolnih sindroma sustava za pokretanje. Cross friction masaža je tehnika koja se primjenjuje poprečno na smjer vlakana tkiva koje tretiramo. Funkcionalna masaža primjenjuje se u smjeru mišićnih vlakana uz pokret.

Preporuke

Obožavam kad me Andrea masira. Ona zna prilagoditi pritisak svakom stanju tijela. Savršeno kombinira aromaterapiju i sportsko-medicinsku masažu. Njezine masaže su čista ugoda, bilo da se radi o terapijskoj ili relaksirajućoj masaži.

Mihaela D. M.