Fitnes

Kako je „OnTimeFit“ nastao?

Kao trener sa destogodišnjim iskustvom rada u fitness centrima promatrao sam prednosti i nedostatke raznih oblika vježbanja, od vježbanja na spravama, sa bučicama, vlastitim tijelom i ostalih oblika vježbanja. Uz pomoć tableta ukomponirao sam najbolje od najboljeg i stvorio „OnTimeFit“. Na svakom tabletu je vježba koja se izvodi na toj postaji. Kada dođete, trener Vas uputi na prvu postaju sa video demonstracijom vježbe tako da odmah znate što se izvodi na toj postaji.

Cijeli trening je osmišljen i planiran tako da ne morate razmišljati koju vježbu danas odraditi i što poslije. Koncept je inovativan i jedinstven u Hrvatskoj. Tim konceptom vježbate aktivno od ulaska u vježbaonicu sve do završnog istezanja, te se time skraćuje i vrijeme treninga uz isto postignuti intezitet vježbanja, a svi znamo kako je danas vrijeme dragocjeno.

 

PONUDA

Kad dođete prvi put kod nas napravit ćemo početnu dijagnostiku koja obuhvaća testove kojima utvrdimo Vaše početno fit stanje. Pomoću dijagnostičke vage izmjerit ćemo postotak masnog tkiva i mišića, BMI i bazalni metabolizam. I tako više puta godišnje da se vidi napredak. Dobit ćete mobilnu aplikaciju sa brojnim vježbama, praćenjem prehrane, kontakt s trenerom, upisivanjem kilaže i drugih parametara.

Pravilno se hraniti jedno je od osnovnih zadaća u životu. Bilo da je cilj mršavljenje ili povećanje tjelesne mase, što i kada pojesti pisat će u programu prehrane.

- Online treninzi su najmoderniji oblik vježbanja. Uz online treninge možete vježbati i u prirodi i u vlastitom domu.  Osmišljen trening baš za vas na mobilnoj aplikaciji sa video demonstracijom svake vježbe po danima u tjednu, kontakt sa trenerom i praćenje napretka je sastavni dio ove ponude u našem fitnes studiju.

- Osobni trening je idividualno vođen trening u kojem fitnes terener osmisli trening, vodi vas i pomaže tijekom cijelog treninga.

- Outdoor training, kao što i sama riječ kaže treninzi na otvorenom, održavat će se u prirodi nekoliko puta godišnje.


ŠTO JE FITNES?

Fitnesom smatramo svaku, na znanstvenim osnovama, fizičku aktivnost kojom dovodimo tijelo u aktivno stanje za ostvarivanje unaprijed zadanih ciljeva kao što su povećanje izdržljivosti, snage, kondicije, fleksibilnosti, kontroliranje tjelesne težine i sl. Fizičke aktivnosti mogu biti aerobnog, anaerobnog karaktera ili kombinacija ova dva sustava rada.

Fitness je svaka fizička aktivnost koja nas čini "fit".

U „OnTimeFitu“ provodimo posebno dizajnirane i osmišljene treninge. Trening se sastoji od nekoliko vježbačkih mjesta sa video demonstracijom vježbe na tabletu gdje uz pomoć rekvizita ili vlastitog tijela dolazite do željene forme. Jednostavno i bez razmišljanja unaprijed koje bi vježbe odradili na treningu.

Tablet „razmišlja“ za Vas.

Kružne vježbe između ostalog potiču topljenje masnog tkiva. Kardio vježbe različitog intenziteta (niži, srednji i visoki intenzitet) koje ubrzavaju metabolizam i povećavaju sagorijevanje kalorija, ali i razbuđuju organizam.

Zbog suvremenog načina života, nažalost, malo tko se može pohvaliti da nikad nije imao problema sa kralješnicom. Svaki naš trening će pomoći da se ojačaju upravo ti mišići koji drže kralješnicu u pravilnom položaju što značajno smanjuje bol. Naravno u toj se skupini vježbi osim leđnih, nalaze i trbušni mišići te unutarnji posturalni mišići.

Za lijepo oblikovano i skladno mišićavo tijelo potrebno je ciljano vježbati. Naši treninzi koncipirani su upravo na način da se bave problematičnm dijelovima, iako ne zanemaruju i ostatak tijela.

 

Za skladno tijelo treba aktivirati sve mišiće, neke intenzivnije neke manje intenzivno.

Pažnju smo posvetili i umirovljenicima. Za bolna leđa, smanjenu fleksibilnost (mali test- uspravno stanite ravnih nogu probajte dotaknut stopala), smanjenu kondiciju (jako se umarate kada se stepenicama popnete na 3.kat?) i sl. znakove tijela obratite nam se s povjerenjem. Budite aktivni, osjećajte se bolje, krećite se lakše i bezbolnije, olakšajte si svakodnevne aktivnosti.

Više od 10 godina iskustva i znanje pomoglo nam je da objedinimo najvažnije komponente kako bismo dobili maksimalno učinkovite treninge koje mogu vježbati osobe bilo koje životne dobi.

Preporuke

Već dulje vrijeme radim s Dominikom. Njegovi treninzi su zanimljivi, motivirajući i inspirativni. Uvijek izmisli neke nove i korisne vježbe. Apsolutno najbolji trener!

Zoran