Aromaterapijska masaža

Prije samog tretmana aromaterapeut, u kratkom razgovoru s klijentom, izrađuje kartu klijenta kako bi prikupio informacije potrebne za provođnje aromaterapije (prema tegobama se određuju pripravak i tijek terapije).

Što je karta klijenta preciznija i detaljnija terapija će biti kvalitetnija. Ukoliko je tegoba kronična klijent dobiva i pripravak za kućnu primjenu.

Blagodati aromaterapijske masaže su višestruke. Osim što nanošenje određenih eteričnih ulja utječe na fizički problem i tegobu, ona ujedno djeluje i na psihičkoj razini. Sama masaža ima opuštajući i regenerirajući učinak za duh i tijelo,a eterična ulja dodatno pomažu otkloniti tegobu. Tijekom masaže aromaterapijski pripravak prodire duboko u kožu i ulazi u krvotok stoga je učinak samog tretmana dvostruk. Uz fizičko djelovanje na mišiće trljanjem, gnječenjem i pritiskanjem, eterična ulja obavljaju svoj posao iznutra i zato je potreban manji broj masaža da bi se mišić oporavio od većih napora.

Prednost aromaterapijske masaže nad sportskom/medicinskom masažom je u tome sto eterična ulja djeluju još dugo nakon same mazaže i zato se ne preporučuje tuširanje odmah nakon tretmana.